Skip to content

Over ons

Over ons

Wahida Ashraf | Sociaal bemiddelaar

Hulp aan ouderen van buitenlandse afkomst, die de weg naar en met instanties niet kunnen vinden.

Mijn naam is Wahida Ashraf. ik functioneer als sociaal bemiddelaar voor particulieren en organisaties, die daar normaliter mee belast worden. Vaak worden cliënten niet genoeg door instanties geholpen omdat de taal niet goed begrepen wordt. Ik weet wat er speelt binnen deze gemeenschappen met een migranten achtergrond, omdat ik zelf ook afkomstig ben uit een ander land. Om deze reden heb ik de organisatie “Eenheid Samen” opgericht.

Ons doel is om met name ouderen te helpen én te ondersteunen in hun eigen taal zodat ze weten wat er gebeurd. Deze doelgroep heeft hier veel baat bij, maar krijgt hier helaas nog niet de handvatten voor aangereikt.

Eenheid samen onderzoekt de onderliggende problemen en analyseert wat nodig is.

De werkwijze van Eenheid Samen:

  • Huisbezoeken verrichten bij deze doelgroepen
  • Een luisterend oor bieden
  • Persoonlijke gesprekken , 1 op 1
  • Vertrouwensband in eigen taal
  • Stappenplan maken samen met de cliënt
  • Een eerlijk besluit of zij wel of niet geholpen kunnen worden

Binnen deze doelgroep is het belangrijk dat men de culturele aspecten kent en deze ook begrijpt. Hierdoor kan je als begeleider inspelen op de normen en waarden van de ouderen.

Helaas zien we dat veel ouderen niet goed of nauwelijks geholpen worden door instanties of organisaties. Dit mede door de taalbarrière en/of cultuur die men vaak niet begrijpt. Waardoor veel ouderen afhaken en zich terugtrekken in hun isolement. Wij bieden aan om de ouderen te begeleiden en ondersteunen waar nodig. Wij functioneren voor hen als tolk, bemiddelaar en/of coach.

Ons team wil zich graag inzetten voor de ouderen, die een steuntje in de rug nodig hebben. Samen, hand in hand, bewandelen wij de weg van dienstverlening in Nederland. Elke oudere heeft recht op goede zorg!

Ons team

Over_ons_Giovanni

Giovanni Maulabux

Project Manager

gajadien

Rakesh Gajadien

WelzijnsWerker

Wahida_Portret

Wahida Ashraf

Oprichter

Over_ons_Ronald

Ronald Maulabux

Medewerker

Gulcen Aydin Tolk

Gulcen Aydin Tolk

Medewerker

× Hoe kan ik je helpen?