Skip to content

Projectplan

Graffiti

Graag zouden wij iets willen betekenen voor de jongeren . Wat wij willen proberen is of wij iets kunnen bewerkstelligen voor deze doelgroep. Corona heeft niet alleen de ouderen maar ook de jongeren in de ban gehad. Zelfs de jongeren werden afgesloten van de buiten wereld. Ze konden niet meer naar school, ze mochten ook geen bezoek meer ontvangen. Zij konden nergens meer naar toe. Waardoor deze doelgroep ook in een soort van isolement/eenzaamheid terecht zijn gekomen. En het verdriet niet te vergeten Wat zij hebben gemist zijn hun sociale contacten, face to face contact, uitgaan noem maar op. Velen hebben hierdoor ook een achterstand opgelopen op school omdat men niet voorbereid waren op online lessen. Ouders die als docenten thuis les moesten geven, terwijl zij op geen enkele manier waren voorbereid om hun kinderen thuisstudie te kunnen geven

En dan heb je ook nog een gedeelte die thuis heel zwaar hebben gehad.  Waarvan de ouders het niet meer trokken door Corona. Huiselijk geweld, ouders die uit elkaar zijn gegaan teveel om op te noemen.  Men vergeet vaak de jongeren omdat bijna iedereen bezig is met de ouderen. Wat wij willen gaan proberen is, deze jongeren weer te motiveren en proberen structuur te geven aan hun leven, zodat zij straks een betere toekomst kunnen hebben.

Op dit moment zijn ze ( niet allemaal ) niet bewust van waar zij in het leven staan en waar zij naar toe willen gaan. Er is op dit moment geen  toekomst perspectief voor degene die echt zwaar hebben gehad.  Enigste wat je hoort is dat deze jongeren alleen maar voor problemen zorgen. Juist nu kun je ze kneden door ze de aandacht te geven maar ook de educatie op de juiste manier. Je moet proberen op hun manier te denken, maar ondertussen ook proberen hun wakker te schudden. Door bv met de vraag te stellen “Waar zie jij jezelf over 5 jaar “ . Geef ze advies zodat zij gaan nadenken. Ik zeg niet dat wij ze allemaal kunnen helpen. Maar als wij ook maar 1 persoon hierbij kunnen ondersteunen zou het toch geweldig zijn. Ze zeggen toch ook als 1 schaap over de dam is, dan volgen er meer !!

Door dit soort creatieve workshops aan te bieden en meerdere keren, leer je ze ook kennen. Je bouwt een band op. En misschien willen ze juist gemotiveerd worden. Op deze jonge leeftijd zijn ze juist kwetsbaar. Zij willen overal bij horen.  Besef is er nog niet zo. Tegenwoordig hoor je niks anders dan criminelen activiteiten  onder de jongeren .Door dit soort lessen te geven en gesprekken te voeren kunnen wij er ook achter komen wat hun activeert. 

Vandaar dat wij nu bezig zijn om met meerdere organisaties/ stichtingen in gesprek te gaan om te kijken hoe wij deze doelgroep kunnen benaderen en ook hoe wij ze kunnen activeren op een positieve manier . Eenheid Samen hoopt voor een positieve benadering naar de jongeren toe. Om samen onze krachten te bundelen en de jeugd zoveel mogelijk tegemoet te komen wat haalbaar en mogelijk is.   

Deze workshops bevatten een stuk theorie over het ontstaan van Graffiti, enkele voorbeelden en uitleg van Graffiti. Dan een stukje materialen kennis over de spuitbussen en speciale acrylverf Graffiti stiften en dan gaan ze samen brainstormen over een eigen Tag naam. Die gaan ze schetsen met potlood op dik tekenpapier. Iedereen krijgt een schilderdoek van 30x40cm waarvan zij in les 2 de achtergrond op een veldezel gaan inspuiten. Dan leren ze sjablonen maken en ook die weer inspuiten op het schilderdoek en uiteindelijk in de lessen 3 en 4 het kunstwerk outlinen en afmaken op het schilderdoek..

 

Wahida Ashraf 

 

Eenheid Samen

 
× Hoe kan ik je helpen?